Ultimele stiri

Cum ar putea Timișoara să devină cel mai sănătos oraș din România

timisoara

Fundația CardioPrevent, în parteneriat cu Primăria Timișoara, vor organiza o serie de programe și acțiuni, în perioada următoare, cu scopul ca orașul de pe Bega să obțină titlul de „Oraș Sănătos”, acordat de Organizația Mondială a Sănătății.

Pentru a atinge acest obiectiv, vor fi inițiate, alături de alte ONG-uri, societăți și asociații partenere, acțiuni în domeniul promovării sănătăţii şi educaţiei pentru sănătate, printre care promovarea unui stil de viaţă sănătos, campanii de informare, testarea populatiei, acţiuni în slujba comunităţii. Acțiunile vor fi organizate sub sloganul „Timişoara, Inima Mea”, proiect iniţiat de Cluburile Rotary şi Lions din Timişoara.

„Este demonstrat că aproape 80 % din bolile cronice (cele cardiovasculare date de ateroscleroză, în special) pot fi prevenite, dar această problemă, deşi una medicală, are rezolvarea completă în atitudinea comunităţii faţă de măsurile de promovare a sănătăţii. Sănătatea fiecăruia dintre noi depinde de modul în care prevenim, în mod individual, aceste boli (în special prin alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, statut de nefumător şi control medical. În egală măsură, şi de “sănătatea” localităţii in care trăim! Extrapolând, putem defini sintagma “Timişoara, oraş sănătos” ca pe o însumare a sănătăţii culturale, artistice, sociale şi, mai ales, economice a orașului”, atrage atenția Dan Gaiță, președintele Fundației CardioPrevent.

Fundația CardioPrevent are ca obiectiv fundamental scăderea morbidității și mortalității prin boli cardio-respiratorii, diabet zaharat și boli metabolice prin dezvoltarea unui sistem integrat de asistență medicală și prin implicarea în campanii de sănătate a populației, a cetățenilor Timișoarei, în special.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*