Ultimele stiri

Cum au fost aduse în secolul XXI trei şcoli şi două grădiniţe din judeţul Timiş FOTO

Proiectul “ Zece şcoli de nota 10 ”, demarat de Clubul Rotary Timişoara Cetate în anul rotarian 2012-2013, a avut continuitate şi pe perioada mandatului actualului preşedinte Ilie Truţ, sub sloganul “Apă pentru copii”.

Astfel, anul rotarian 2013-2014 a însemnat construirea unor noi grupuri sanitare moderne şi realizarea unor sisteme de alimentare cu apă pentru aproape 150 de copii timişeni care frecventează şcoli şi grădiniţe din judeţ.

Tinerii din Rotaract Cetate Timişoara au înţeles importanţa proiectului şi s-au implicat activ alături de seniori. Prima şcoală identificată a fost cea din Cebza, localizată în apropierea mănăstirii Cebza, şcoală unde învaţă 17 elevi în clasele I – IV şi 30 de copii la grădiniţă. A doua şcoală a fost cea din Macedonia. Aici sunt 30 de copii la grădiniţă şi 20 de elevi în ciclul primar. Şi grădiniţa din localitatea Luncani, comuna Tomeşti, a beneficiat de sprijin rotarian în 2013-2014. Clubul Rotary Timişoara Cetate a donat o fosă septică în vederea rezolvării problemelor de alimentare cu apă şi canalizare. În final, au fost modernizate grupurile sanitare pentru cinci unităţi de învăţământ : Grădiniţa Cebza, Şcoala cu clasele I-IV Cebza, Grădiniţa Macedonia, Şcoala cu clasele I-IV Macedonia şi Grădiniţa Luncani.

“Anul acesta a fost o muncă de echipă. Rotary Cetate Timişoara a derulat în jur de 20 de proiecte prin care a asigurat finanţarea unor activităţi în comunitate. Zece şcoli de nota 10 a fost doar unul dintre acestea. Există în continuare proiecte care au continuitate de peste 5-7 ani, proiecte de tradiţie pe care le susţinem an de an – Căminul de bătrâni de la Comloş, Fundaţia Speranţa, Telemaratonul Speranţei, etc”, a precizat Ilie Truţ, preşedintele Rotary Cetate Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*