Ultimele stiri

Cum fură timişenii gaze naturale

Aproape 50 de locuitori din judeţul Timiş, din cei 1.500 prinşi la nivel naţional, au consumat fraudulos gaze naturale, anul trecut, transmite E.ON Gaz Distribuţie. Potrivit reprezentanţilor companiei, valoarea prejudiciilor generate de aceste infracţiuni se ridică la aproape trei milioane de lei, iar o persoană a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce a deteriorat echipamentele de măsurare a consumului şi pentru complicitate la furt de gaze.

Prin modificarea sau furtul de componente din instalaţiile de gaze naturale, oamenii se pot expune la pericole de incendii sau chiar explozii. Ma mult, consumatorii sunt afectaţi direct prin întreruperea alimentării cu gaze naturale. Pentru a diminua astfel de cazuri, E.ON Gaz Distribuţie realizează permanent verificări pe teren, prin intermediul echipelor specializate.

“Recomandăm consumatorilor să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile proprii sau ale distribuitorului licenţiat de gaze naturale în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a împiedica înregistrarea cantităţilor reale de gaze naturale consumat. Totodată, facem apel la spiritul civic al cetăţenilor pentru a sesiza organele de cercetare penală sau compania noastră dacă au cunoştinţă de existenţa unor intervenţii neautorizate la instalaţiile de gaze naturale, ce pot duce la pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti”, transmit reprezentanţii companiei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*