Ultimele stiri

Cum îi ajută Universitatea de Vest pe timișoreni să lupte cu depresia

depresie

Un program profesionist de PsihoTerapie Online a Depresiei a fost lansat, astăzi, de către Universitatea de Vest din Timișoara împreună cu Departamentul de Ştiinţe Comportamentale (Universitatea Linkoping, Suedia) și Centrul de Medicină Integrativă (Universitatea Maryland, Facultatea de Medicină, SUA).

Programul se adresează persoanelor care se simt singure, trăiesc stări depresive, emoții de tristețe, anxietate sau lipsă de speranță. Persoanele incluse în studiu vor avea acces gratuit la acest program şi vor beneficia nouă săptămâni de asistență psihologică acordată online.

Programul PsiTOD a fost elaborat pe baza principiilor Terapiei Cognitiv-Comportamentale. Aspectul inovativ este legat de cele două versiuni ale intervenției propuse. Versiunea convențională a programului pornește de la ideea că resursele sociale și psihologice pe care le are la dispoziție un individ pot fi utilizate pentru a rezolva mai eficient problemele cu care se confruntă. Versiunea creștină a programului pornește de la ideea că resursele religioase pe care le are la dispoziție un creștin pot fi utilizate pentru a rezolva mai eficient problemele cu care se confruntă. Studii similare din Suedia și SUA au demonstrat eficacitatea acestor intervenții.

Persoanele care doresc să beneficieze de Programul PsiTOD se pot înscrie pe pagina de web a proiectului https://www.iterapi.se/sites/psitod secţiunea Înregistrare. Odată înscriși, participanţii vor fi direcţionaţi către chestionarele de screening care necesită aproximativ 50 minute pentru a fi completate. Vor fi selectate doar persoanele care pot beneficia maximal de această intervenție. Numărul de locuri este limitat, motiv pentru care încurajăm înscrierea cât mai rapidă în program.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*