Ultimele stiri

Cum încearcă Universitatea de Vest să-i atragă pe elevii care au obținut rezultate deosebite la olimpiadă

marilen pirtea

Universitatea de Vest din Timișoara susține performanța și la nivel preuniversitar, fiind implicată în organizarea festivității de premiere a celor mai buni 30 de elevi care au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada județeană de matematică, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Prin tradiție, Universitatea de Vest din Timișoara a fost alături de tinerii olimpici, prin implicarea în organizarea competițiilor și premierea participanților.

“Implicarea Universității în susținerea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare este o constantă și are la bază strategia noastră de sprijinire a performanței și la nivel preuniversitar. Ei sunt viitorii noștri studenți și dorim să-i ajutăm să facă performanță la cel mai înalt nivel, încă de pe băncile școlilor“, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Elevii de liceu care au obținut premii la olimpiadă au, de asemenea, dreptul de a echivala rezultatul la una din probele concursului de admitere, la Facultatea de Matematică și Informatică a UVT, cu nota 10.

La olimpiadă au participat aproximativ 500 de elevi, 300 de gimnaziu și 200 de liceu. În urma olimpiadei, s-a definitivat lotul pentru Olimpiada națională de matematică, de la Sibiu, din perioada 7-11 aprilie și lotul pentru Concursul de matematică “Traian Lalescu” organizat de Universitatea de Vest din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean, în zilele de 21-22 martie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*