Ultimele stiri

Cum ne ajută cei doi litri de apă pe care ar trebui să-i bem în fiecare zi pentru a avea o viață sănătoasă

apa

“Pentru sănătatea dumneavoastră, consumați cel puțin doi litri de lichide în fiecare zi”, așa sună fraza care este repetată în fiecare zi în reclamele difuzate la televizor. Totuși, un medic timișorean explică de ce această cantitate de apă pe care ar trebui să o bem în fiecare zi, nu face minuni pentru sănătatea noastră.

Adalbert Schiller, șeful Clinicii de Nefrologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, consideră că nu există nicio garanție că în cazul în care consumăm minim doi litri de lichide pe zi nu facem pietre la rinichi, de exemplu. “Pentru un rinichi normal, care nu are probleme deosebite, nu este neapărat nevoie să existe un consum mare de apă”, precizează Adalbert Schiller. Medicul este de părere că, totuși, persoanele în vârstă e musai să consume cât mai multe lichide, pentru că rinichiul este îmbătrânit, și se pot dezechilibra în orice moment din cauza dezhidratării.

“Problema este mult mai complicată, nu putem spune că dacă consumăm doi litri de apă pe zi, nu facem pietre la rinichi. Acest lucru depinde de mai multe efecte metabolice sau congenitale în structura rinichiului. Unele persoane fac pietre la rinichi, altele nu, există o bază de date a australienilor care nu a reușit să evidențieze faptul că dacă consumăm doi litri de lichide în fiecare zi, nu vom dezvolta calculi renali”, a mai precizat șeful Clinicii de Nefrologie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*