Ultimele stiri

Cum plănuiește Nicolae Robu să rezolve problema locurilor de parcare din centrul Timișoarei și ce implicație are proprietara Cazarmei U în această poveste

parcare

Chiar dacă pentru parcarea din spatele magazinului Bega nici un investitor privat nu s-a arătat interesat, primarul Nicolae Robu visează la o parcare cu 10 etaje în zona străzii Oituz. Nici măcar faptul că investitorii nu se arată prea interesați nu pare să îl sperie pe edil, care spune că va cere în Consiliul Local alocarea de fonduri pentru astfel de investiții.

„Ținta mea este ca pe Oituz să construim o parcare supraterană cu zece etaje şi dacă facem asta parcarea pentru zona de Nord din vecinătatea centrului istoric va fi rezolvată. Am propus Univesităţii de Vest să se gândească ce ar dori la schimb din partea primăriei pentru a ceda clădirea aceea. Evident că trebuie să fie vorba despre un schimb reciproc avantajos. Municipalitatea să poată rezolva o problemă de urgenţă şi UVT să se poată alege cu ceea ce i se potriveşte mai bine”, explică primarul Nicolae Robu.

Cum pentru parcarea din spatele magazinului Bega, unde ar urma să fie create 500 de locuri de parcare, nu s-a găsit niciun investitor privat, ar exista probabilitatea că și în cazul celei visate de Nicolae Robu pe strada Oituz să nu se găsească. Dar primarul nu se lasă și are un plan bine pus la punct: va cere în Consiliul Local finanțare pentru proiect.

„Dacă nu vin investitori, voi propune Consiliului Local să facem aceste investiţii din fondurile noastre proprii. Dacă nu există interes privat, problema parcărilor trebuie rezolvată oricum în zona centrală”, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Mioara Simcelescu și cererea de locuri de parcare

Crearea de locuri de parcare în zona centrală are mare legătura și cu femeia de afaceri Mioara Simcelescu, proprietara Cazarmei U. Pentru aș-și realiza obiectivul propus, și anume construirea unui hotel de lux în locul Cazarmei U, aceasta a cerut municipalității dezvoltarea de locuri de parcare în zonă. Totuși, solicitarea acesteia nu a primit nici un răspuns de la Primărie încă.

„Probabil că, prin noua configuraţie a sistemului de trafic pe inelul 1, se pot oferi şi locuri de parcare. Nu exclud nici oferirea posibilităţii ca cineva care se ofere să amenajeze şi o parcare subterană. Dacă vom avea la dispoziţie zona Mărăşti, unde se intenţionează să se facă o parcare subterană, vom amenaja o astfel de parcare”.

În planul de dezvoltarea al investițiilor în zonă, și implicit a afacerii Mioarei Simcelescu, Robu consideră că parcarea de pe Oituz ar putea rezolva problema locurilor de parcare din zona centrală a Timișoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*