Ultimele stiri

Cum s-ar putea dubla numărul de operații pe INIMĂ, la Timișoara

institut de boli cardiovasculare timisoara

Anual, aproximativ 800 de pacienți din vestul țării sunt operați pe inimă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Totuși, medicii atrag atenția că acest număr s-ar putea dubla dacă s-ar găsi fonduri pentru punerea în funcțiune a clădirii cele noi a unității medicale.

Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, atrage atenția asupra faptului că această clinică nu are aparatură necesară pentru a putea fi utilizată.

„Spitalul cel nou, cu trei etaje, două săli de operație noi, o terapie intensivă cu alte șase locuri, încă 30 de locuri pentru pacienți, este tot fără aparatură. Dacă reușim să primim echipamente pentru Stația Centrală de Sterilizare și sălilele de operație noi, atunci am putea face peste 1.400 de operații pe cord deschis. Desigur, asta înseamnă și personal medical în plus și fondurile aferente, dar așa nu ar mai aștepta pacienții atât de mult”, spune Marian Gașpar.

Potrivit medicilor timișoreni, patologia cardiacă este pe primul loc ca morbiditate și mortalitate în Romania, la fel ca și în alte țări din lume.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*