Ultimele stiri

Cum sărbătorește Universitatea de Vest 70 de ani de la înființare

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara organizează, în perioada imediat următoare, o serie de acțiuni academice, culturale, sportive și de divertisment pentru a parca 70 de la înființare.

Astfel, duminică, 18 mai, de la ora 10.00, va avea loc cea de-a doua ediție a acțiunii “Pedalăm în familia UVT” la care vor participa angajați ai instituției, studenți, timișoreni care îndrăgesc această activitate și cicliști împătimiți. Universitatea de Vest din Timișoara va lansa pe 19 mai Albumul UVT 70, un demers cu caracter de reprezentare și imagine a activității fiecărei facultăți a Universității.

UVT 70 este mai aproape de comunitate și în mediul online. În 19 mai se va lansa pagina web aniversară UVT 70. Site-ul va conține un scurt istoric al Universității și al facultăților sale. Cu această ocazie s-a realizat și o galerie foto cu imagini vechi realizate de-a lungul anilor. Universitatea de Vest din Timișoara va acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Claudio Magris, scriitor, eseist și filosof al culturii, profesor de literatură germană la Universitatea din Trieste, Italia, nominalizat la premiul Nobel pentru literatură. De asemenea, va deveni membru al comunității academice a UVT, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, Mihai Tănăsescu.

Universitatea iese și mai mult în comunitate în cadrul unei acțiuni speciale cu ocazia sărbătorii UVT 70. Imaginile folosite în cadrul Albumului UVT 70 și a paginii web aniversare vor fi proiectate în cursul serii de 22 mai pe fațada Operei Române din Timișoara, o acțiune preluată de la universitățile occidentale.

Nu mulți timișoreni cunosc faptul că sediul Universității de Vest este un monument istoric și tocmai de aceea se va lansa albumul Proiectul 5060: Universitatea de Vest din Timișoara. În plină sărbătoare, la UVT se vor reuni rectorii universităților din România în cadrul Consiliului Național al Rectorilor, ce vor dezbate teme de actualitate din învățământul universitar.

Universitatea de Vest din Timișoara organizează în data de 24 mai, pe scena din Parcul Rozelor, un concert aniversar dedicat timișorenilor de toate vârstele. Pe scenă vor urca trupe locale, studenți ai Facultății de muzică și alte trupe cunoscute la nivel național. Intrarea la concert este liberă. Vor urca pe scenă: Sonatic, Sebastian Spanache Trio, Alternosfera.

Gala UVT 70 va aduce un spectacol special pe scena Operei Române din Timișoara susținut de absolvenți ai universității, Format din muzicieni al căror trecut și prezent este strâns legat de Facultatea de Muzică, Grupul Nuevo Tango Quintet participă la celebrarea a 70 de ani de existență a Universității de Vest din Timișoara prezentând publicului auditor tangoul argentinian în cele mai variate ipostaze, întru-un spectacol muzical-coregrafic de excepție.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*