Ultimele stiri

Cum sprijină Universitatea de Vest din Timișoara performanța în șah

sah

Festivalul Internațional de Șah pentru Copii și Juniori 2014 se va desfășura la Timișoara timp de o săptămână, în perioada 10 – 17 august, iar prin cei 25.000 lei asigurați ca fond de premiere competiția este cea mai mare destinată copiilor și juniorilor cu vârsta sub 20 de ani, organizată în România.

Universitatea de Vest din Timișoara s-a implicat activ în desfășurarea competiției. Astfel, UVT a asigurat cazarea în căminele sale pentru toți cei aproximativ 300 de participanți la competiție. Campionii naționali la șah clasic, ediția 2014, sportivii cu dizabilități și sportivii care provin din familii cu un venit mediu pe membru de familie sub 600 lei beneficiază de cazare gratuită. Sumele rezultate din cazarea celorlalți participanți vor fi parte a fondului de premiere.

Implicarea Universității de Vest din Timișoara nu este una întâmplătoare, în cadrul noului Club sportiv al UVT fiind înființată și o secție de șah.

“Am făcut o prioritate din promovarea sportului la Universitate, iar șahul, sportul minții, merită toată atenția noastră. Acești sportivi sunt minunați și ne bucurăm să le fim aproape. Le oferim cazarea în căminele noastre, iar fondurile rezultate vor merge către premierea câștigătorilor. Facilităm, astfel, șederea la Timișoara și, în același timp, susținem competiția financiar prin direcționarea sumelor obținute către premii”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Le ediția din acest s-au înscris participanți din Serbia, Marea Britanie, Macedonia și România.

Concursul este organizat de Asociația PRO LOGOS și Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii, iar deschiderea evenimentului va avea loc duminică, 10 august, de la ora 18.00, la Restaurantul Universitar Politehnica, din Complexul Studențesc.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*