Ultimele stiri

Cum stau autoritățile locale și județene la atragerea și implementarea fondurilor europene

euro

Clubul Timişoara al Asociaţiei Pro Democraţia (APD) continuă seria analizelor referitoare la activitatea instituţiilor administraţiei publice locale timişene. De data aceasta în vizor a fost luată  activitatea de atragere de fonduri europene de către Consiliul Local Timişoara (CLT) şi Consiliul Judeţean Timiş (CJT) în primii doi ani de mandat.

Așa cum s-au obișnuit deja, nici de data aceasta informațiile nu le-au fost furnizate cu ușurință de cele două instituții celor de la APD. Astfel că, atât CJT-ul, cât și Primăria Timișoara au încercat să se laude și cu proiecte europene din vechea administrație.

După ce au reușit să trieze informațiile primite, cei de la APD au ajuns la următoarea concluzie: În perioada iunie 2012-iulie 2014, Consiliul Județean Timiș a depus opt proiecte pentru finanţare europeană. Dintre acestea, numai cinci proiecte au fost aprobate şi se află în implementare. De asemenea, un alt proiect este în procedură de evaluare şi două au fost incluse pe lista de rezervă a finanţatorului.

Primăria Timișoara stă ceva mai bine în acest context. A înaintat spre finanţare 17 proiecte, din care cinci au fost aprobate şi se află în implementare sau sunt finalizate, trei au fost respinse, opt se află în procerduri de evaluare iar unul se găseşte pe lista de rezervă a finanţatorului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*