Ultimele stiri

Cum sunt descurajați timișorenii să mai folosească plase din plastic la cumpărături. De ce reprezintă o adevărată amenințare

punga de plastic

O campanie inedită se va desfășura la Timișoara, în această săptămână. Este vorba despre campania intitulată „Spune NU plaselor din plastic!” ce va avea loc în data de 13 decembrie și care are ca scop descurajarea folosirii plaselor din plastic la cumpărături și de a susține educația ecologică în rândul cetățenilor. Totodată, prin această campanie, organizatorii își doresc să încurajeze integrarea noțiunii de ecologie urbană în rândul cetățenilor și atragerea atenției asupra efectelor negative pe care le are plasticul asupra mediului înconjurător, asupra sănătății umane și a beneficiilor pozitive în urma folosirii sacoșelor din material.

„Aceste pungi de plastic au devenit o adevărată ameninţare, care poate fi combătută printr-o educare a cetăţenilor cu privire la modalităţi de reciclare şi reutilizare a pungilor pentru a proteja natura înconjurătoare, dar şi o informare asupra alternativelor existente”, transmit reprezentații Eco Club Timișoara, inițiatorii campaniei.

Timișorenii care doresc să se implice în campanie sunt așteptați la Food Court din Iulius Mall Timișoara în intervalul orar 14:00-18:00 unde vor fi distribuite sute de sacoșe din bumbac. Distribuirea va avea loc gratuit, în schimbul unei plase din plastic uzată.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*