Ultimele stiri

Cum va arăta cel mai mare pod din lume format din peste 75.000 de sticle de plastic, ce va fi realizat pe Bega VIDEO

pod bega sticle de plastic

O platformă circulară, simbol al reciclării, formată din cel puțin 75.000 de sticle de plastic, va fi montată pe canalul Bega, la începutul lunii iunie a acestui an. Asociația EcoStuff România, organizatoareA mișcării “Let’s Do It!”, vrea să intre în Cartea Recordurilor în acest an, cu “cea mai mare sculptură din sticle de plastic”.

Florin Simidreanu, student în anul patru la Facultatea de Arhitectură, i-a ajutat pe voluntarii din cadrul EcoStuff să realizeze o planșă a podului și a creat chiar și un mic filmuleț în care este prezentat modul în care ar trebui să arate construcția formată doar din PET-uri. Astfel, podul va avea un diametru de 30 de metri și va putea suporta până la 40 de tone, motiv pentru care timișorenii nu trebuie să se sperie că platforma nu-i va susține.

În mijlocul podului va fi creat și un obiect simbolic, și anume un pom căruia i-au crescut sticle de plastic în loc de frunze, pentru a evidenția ideea de ecologizare. “În 3 -5 iunie vom stabili un record mondial și vom intra în Guiness Book cu World’s Largest Plastic Bottle Sculpture, în Timișoara. Va fi un minunat pod pe/peste Bega și îl vom putea folosi până la sfârșitul lumii…scuzați, sfârșitul lunii iunie”, transmite EcoStuff pe Facebook.

Recordul actual este stabilit de Jolanta Smidtiene, în Kaunas, Lituania, în 4 decembrie 2011 și a fost construit cu 42.000 de PET-uri. Sculptura din sticle de plastic din Timișoara va avea cel puțin 75.000 de PET-uri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*