Ultimele stiri

Cum va fi VREMEA de Florii şi de Paşti: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în Banat

vremea

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a declarat luni că la sfârşitul săptămânii, de Florii, vor fi temperaturi spre 20 de grade în sudul şi posibil şi în vestul ţării, iar de Paşti vor fi asemănătoare, „cum spune şi tradiţia”.

Florinela Georgescu a arătat că, potrivit prognozei pe două săptămâni pe care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) o emite luni, vremea va fi foarte schimbătoare până la Florii. Astfel, după aceste zile mai reci, urmează o perioadă de încălzire până spre jumătatea săptămânii, apoi o nouă răcire, la sfârşitul săptămânii, chiar de Florii, putând fi înregistrate temperaturi spre 20 de grade în sudul şi posibil şi în vestul ţării.

În Banat, în prima parte a intervalului 7 – 21 aprilie, media temperaturilor maxime va depăşi 20 de grade pe 8 aprilie, va scădea la 13 grade în 9 aprilie, urmând ca până în jurul datei de 12 aprilie să crească treptat spre 19…20 de grade.

Similar, media minimelor termice nocturne va creşte iniţial spre 8 grade, dar pe 10 aprilie va scădea la 3 grade, pentru ca ulterior să crească treptat, până la 7…8 grade. În a doua săptămână, valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, înregistrându-se, în medie, temperaturi maxime de 15…17 grade şi minime de 3…6 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă până pe 8 aprilie şi din nou în intervalul 11-13 aprilie. În celelalte zile vor fi ploi, inclusiv averse, care pot fi izolat mai însemnate cantitativ, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*