Ultimele stiri

Cum va fi VREMEA de Paşte şi de 1 Mai

prognoza meteo

Temperaturile vor scădea în aprilie faţă de cele înregistrate în aceste zile, în timp ce luna mai va fi una ploioasă în mare parte a ţării, a declarat directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

În luna aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de norma climatologică (maxime 20-25 de grade), posibil mai coborâte în regiunile sudice, astfel că de Paşte nu sunt aşteptate temperaturi atât de ridicate ca în aceste zile, iar deocamdată nu există vreun semnal că se vor produce evenimente deosebite, a precizat Florinela Georgescu.

Nici luna mai nu va aduce temperaturi foarte ridicate, acestea fiind de asemenea aproape de normal şi mai scăzute în nord şi centru.

Din punctul de vedere al precipitaţiilor, în luna aprilie se va înregistra un excedent în special în vestul şi centrul ţării, iar luna mai se anunţă ploioasă în mare parte a ţării.

În general, în luna mai se pot înregistra precipitaţii de 70 de litri pe metru pătrat, iar în anul acesta s-ar putea ca în unele zone să se acumuleze cantităţi de apă mai importante. Acestea ar trebui să se acumuleze într-un timp mai lung pentru a nu se înregistra inundaţii, a mai spus Florinela Georgescu, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*