Ultimele stiri

Cum vrea Aquatim să depisteze mai repede defecțiunile conductelor

aquatim

Aquatim încearcă, în fiecare an, să se modernizeze și, în acest sens, a reușit să câștige mai multe proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană. Unul dintre aceste proiecte pe care societatea timișeană de apă îl implementează are o valoare de aproape cinci milioane de euro și se referă la monitorizarea rețelei de apă.

În prezent, operatorii de apă sunt preocupați să reducă sau să depisteze mai  repede defectele conductelor. Pentru aceasta, Aquatim a recurs la soluții IT de ultimă generație. „IceWater,ICT Solutions for Efficient Water Resources Management”, este un program de cercetare pe trei ani, cu finanțare europeană și un buget de 4,7 milioane de euro, la care societatea timișeană de apă participă, din anul 2012,  împreună cu Metropolitana Milanese, compania de apă din Milano și firme de renume din industria electronicii și telecomunicațiilor.

Proiectul presupune urmărirea unei zone pilot din rețeaua de apă a orașului (Zona Neptun), prin senzori plasați pe conducte, care transmit diverse date despre consum și alți parametri ai rețelei.

1 Commentariu pe Cum vrea Aquatim să depisteze mai repede defecțiunile conductelor

  1. BEREVOIANU MARIA // 21 ianuarie 2015 a 12:47 // Răspunde

    buna ziua,cum pot primi pee-mai copee fact aferente lunei decembrie 2014 ptr ASOCIATIA PROPRIETARI POMICULTURII NR 27 BL B 31 SC A.VA MULTUMESC

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*