Ultimele stiri

Cum vrea o asociație să îi ajute pe românii din Banatul sârbesc să nu uite tradițiile și obiceiurile din România

steag romania

“Caut un model de conduită pentru viața mea – premisă a cooperării durabile dintre tinerii din Serbia și România” este numele unui proiect care va fi lansat, mâine, la Timișoara, ce are ca scop sprijinirea românilor din Banatul sârbesc care de abia mai știu câteva cuvinte în limba română.

Proiectul este finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, valoarea acestuia fiind de 66.000 de lei și este implementat de către Asociația ADEPT România. Reprezentanții asociației vor să îi convingă pe tinerii români din Banatul sârbesc să vorbească limba română, dar și să afle mai multe informații despre istoria și literatura românească. În acest sens, tinerii vor fi îndrumați în direcția descoperirii unui model de conduită între personalitățile românești și istoria și literatura românească.

“Tinerii români din Serbia vorbesc doar în sârbește, și asta este o mare problemă. Foarte rar folosesc cuvinte românești, sunt puține familii unde se mai vorbește limba română și tocmai de aceea vream să reactualizăm limba română în familii, să le reamintim românilor din Banatul sârbesc că suntem membrii aceleiași regiuni istorice și să ne unim ca locuitori al Banatului”, spune Nicoleta Busa, reprezentant al Asociației ADEPT România.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*