Ultimele stiri

Cum vrea Universitatea de Vest să pregătească specialiști pentru multinaționale

calculatoare

Universitatea de Vest din Timișoara vine cu un master inedit pentru studenții săi, cu scopul de a-i ajută s-și găsească un loc de muncă mai ușor. În acest sens, în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, cu sprijinul Dräxlmaier, a luat ființă programul de masterat – “Business Information Systems” (Sisteme Informatice de Afaceri). Programul masteral se va axa pe discipline orientate către SAP (Module de bază SAP, Solution Manager, Programare ABAP, Business Warehouse și Business Intelligence), care este de fapt partea cea mai importantă a sistemelor informatice de afaceri din cadrul celor mai multe companii multinaționale.

Din moment ce pentru noi prioritar este viitorul studenților noștri, trebuie să facem față cerințelor pieței și să formăm și specialiști în SAP, cred cu tărie că va fi un program masteral de succes”, a spus Ovidiu Megan, decanul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Programul masteral a fost conceput și organizat ca o completare a ofertei educaționale a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, pentru a asigura continuitatea programelor de studiu și pentru a obține o formare profesională de înaltă calitate pentru studenți.

Dräxlmaier Group va susține proiectul atât din punct de vedere financiar, cât și din punctul de vedere al formării cadrelor didactice din cadrul FEAA. Cadrele didactice FEAA vor petrece peste 1500 de ore la Dräxlmaier Timișoara, ceea ce constituie un avantaj pentru a-și actualiza și îmbunătăți abilitățile în SAP, la cele mai noi standarde tehnologice„, a precizat și Laval Valerian, director comercial la Dräxlmaier Group.

Acest tip de colaborare care implică și reproiectarea curriculei este unică în România și va aduce o perspectivă axată pe business în sistemul educațional universitar existent.

În mod cert, câștigătorii acestui program sunt studenții, care vor avea oportunitatea de a deveni experți SAP și vor avea șanse crescute de a-și găsi un loc de muncă bine plătit după absolvire. Parteneriatul va avea un impact major și asupra sectorului de afaceri local, care va putea recruta absolvenți bine pregătiți în domeniul SAP.

Studenții se pot înscrie la noul program masteral Business Information Systems (Sisteme Informatice de Afaceri) începând cu luna iulie a acestui an, la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*