Ultimele stiri

Curge cu sesizări la Biroul Electoral Județean Timiș! Ce nereguli au mai sesizat cei din ACL

Așa cum anunța încă de vineri, ACL Timiș nu se sfiește să depună sesizări la Biroul Electoral Județean Timiș. Astfel, mai multe sesizări au fost înaintate către BEJ. Dintre acestea, una vizează faptul că urna de vot de la o secție din localitatea timișeană Variaș a fost desigilată, iar alta faptul că în localitatea Denta se oferă mită electorală.

„ACL Timiș solicită BEJ Timiș să efectueze verificări în secția de votare 586 din Variaş cu privire la împrejurarea că urna secţiei a fost desigilată de la ora deschiderii secţiei de votare şi până la ora 12 aproximativ”, transmit reprezentanții ACL.

Se pare că urna secţiei a fost desigilată de la ora deschiderii secţiei de votare şi până la ora 12 aproximativ, până când a fost lipită cu o bandă de scotch. Ulterior, un observator aflat în secţie a semnalat acest lucru şi urna a fost sigilată conform dispoziţiilor legale.

Varias urna sigiliu rupt Varias urna sigiliu rupt2

De asemenea, ACL Timiș a transmis BEJ Timiș o sesizare cu privire la o posibila mita electorală în localitatea Denta. Observatorii ACL au remarcat că persoane neidentificate au intrat în incintele secţiilor de votare nr. 380 și 381 pentru a vota. Ulterior, votanții respectivi au intrat în Clubul Vânătorilor aflat în vecinătate, unde au fost văzuți primind sume de bani și băuturi alcoolice ca recompensa pentru vot.

Acuzațiile sunt cu atât mai grave cu cât ACL susține că observatorii formațiunii l-au surprins în fața Clubului Vânătorilor și pe primarul PSD din Denta, Iacob Slavoliub.

Denta primar Clubul Vanatorilor Slavoliub Clubul Vanatorilor Denta

Și în localitățile Jebel și Ghilad, reprezentanții ACL în teren au sesizat nereguli. Astfel, la secțiile de votare 438 și 439 Jebel, și pe raza comunei Ghilad, secția de votare 405, au fost identificat un număr excesiv de mare de alegatori înscriși pe listele suplimentare la orele 12. La secția 438 Jebel, față de 328 alegatori pe lista permanentă, figurează înscriși pe lista suplimentara 135 de alegatori suplimentari. La secția 439 Jebel, față de 380 alegatori pe lista permanentă, figurează înscriși pe lista suplimentară 55 de alegatori, iar la secția 405 Ghilad, față de 200 alegatori pe lista permanentă, se găsesc pe lista suplimentară 44 de persoane.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*