Ultimele stiri

Curs gratuit de dezvoltare a aplicațiilor mobile pentru elevii timișoreni

Începând din 17 august are loc a doua ediție “Mobile Summer”, un curs gratuit de dezvoltare a aplicațiilor mobile pentru elevii timișoreni. Acesta este organizat de compania Cobalt Sign SRL și se desfășoară în locația Ambasada, până în 29 august, unde 20 de elevi din liceele din Timișoara vor putea vedea ce se află în spatele unei aplicații Android și își vor putea construi propriile aplicații. Cele mai bune dintre ele vor fi premiate la final.
Pagina oficială a evenimentului este http://mobilesummer.org

Prima ediție de Mobile Summer a fost organizată împreună cu Colegiul Național “C.D. Loga” din Timișoara, în vara anului 2014. Timp de 3 săptămâni, 15 elevi au lucrat în echipe și au pus bazele în dezvoltarea propriilor aplicații pe platforma Windows Phone. Primii pași au fost stabilirea echipelor, ideilor și a programelor folosite pentru dezvoltarea acestora. După aceasta a început faza de implementare, unde au fost ajutați de către patru mentori din cadrul companiei Cobalt Sign. Rezultatul final a constat în 5 aplicații: cea pentru profesioniștii de ping-pong, pentru liceul “C.D. Loga”, pentru organizarea colecțiilor de filme, pentru centralizarea evenimentelor din Timișoara și un joc (“platform game”).
Arthur Csertus, cofondator “Mobile Summer”: “Scopul acestei inițiative este de a oferi elevilor o altă perspectivă asupra programării, de a-i învăța să își pună ideile în practică într-o atmosferă relaxată și prietenoasă.
Vom continua să organizăm în fiecare an, cel puțin câte un eveniment Mobile Summer. Vrem să devină o tradiție pentru elevii timișoreni și nu numai. Anul acesta am obținut susținerea Google și Xamarin.”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*