Ultimele stiri

Cursuri gratuite pentru șomerii din Timișoara. 20% dintre participanți vor fi plasați pe piața muncii

Șomerii sau tinerii care nu beneficiază de un loc de muncă, pot acum să urmeze cursuri în diverse domenii, gratuit.

Zeci de cursuri sunt puse la dispoziție șomerilor într-un proiect cofinanțat de Fondul Social European. Proiectul a început în luna aprilie 2014 și se desfasoara pânî în luna septembrie 2015. La sfârșitul lunii februarie, se va organiza și primului târg de joburi, la care vor participa toți absolvenții de cursuri subvenționate și derulate în cadrul proiectului.

”Nevoile au fost identificate în activitatea noastră de zi cu zi. Fiind un Centru de Formare Profesională a Adulților si activând pe piață în acest domeniu din 2009, ca furnizor de formare profesională, în tot acest timp, ne-au călcat pragul o mulțime de persoane, apartinând diverselor categorii: șomeri, angajați, persoane casnice, studenți sau masteranzi, persoane necalificate sau cu calificări care, la momentul respectiv, nu mai erau solicitate pe piața muncii, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiecare dintre aceștia dorind o schimbare, o actualizare a cunoștințelor, deprinderea de competențe profesionale noi sau completarea competențelor obținute anterior, în scopul ocupării unui loc de muncă, avansarea în carieră sau pentru schimbarea domeniului de activitate.”, a declarat Daniela Nicolae , managerul proiectului.

Cursurile puse la dispoziție sunt de 3 tipuri: cursuri de calificare, de specializare și perfecționare.

În acest fel, cursurile de calificare constau în : Design Web, Administrator Rețele și Asistent de Gestiune. Totodată, cursurile de specializare sunt în următoarele domenii: Inspector Resurse Umane, Insector SSM, Specialist SSM, Manager proiect, Asistent manager, Director vânzări, Agent vânzări, Contabili.

Persoanele care doresc să se perfecționeze o pot face în următoarele domenii: Tehnici de comunicare, Folosirea calculatorului, Dezvoltarea personală, Reconcilierea vieții, Realizarea propriei afaceri dai și Animator social-cultural.

În urma cursurilor, Școala de business își propune introducerea pe piața muncii a 20% dintre participanți, aproximativ 100 de persoane.

 

1 Commentariu pe Cursuri gratuite pentru șomerii din Timișoara. 20% dintre participanți vor fi plasați pe piața muncii

  1. Cu cine pot lua legatura pentru un curs?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*