Ultimele stiri

CUTREMURĂTOR Cinci timişeni au murit din cauza accidentelor de muncă. Ce a descoperit ITM Timiş în urma controalelor efectuate

muncitor santier

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a verificat peste 3.000 de societăţi comerciale în primele şapte luni ale acestui an, firme la care a descoperit o mulţime de nereguli. Tocmai de aceea, inspectorii ITM Timiş au acordat amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei la aproape 3.000 de firme.

„De asemenea, am verificat peste o mie de sesizări care au venit la ITM Timiş. În urma acestor controale, am depistat 250 de persoane care lucrau fără forme legale, deci munceau la negru”, a declarat, astăzi, Pavel Kasai, directorul ITM Timiş.

Totodată, în primele şapte luni ale acestui an s-au înregistrat şi cinci accidente mortale de muncă în judeţul Timiş şi au fost întocmite 120 de dosare de accidente de muncă.

În judeţul Timiş îşi desfăşoară activitatea peste 25.000 de firme, în care lucrează aproximativ 250.000 de oameni. „Ne-am confruntat cu aceste temperaturi extreme, am organizat peste 58 de controale în mod deosebit la firme de construcţii, pentru că am găsit chiar în jurul orelor 13.00 – 14.00 muncitori care lucrau pe aceste temperaturi. După verificările pe care le-am făcut, angajatorii au asigurat apă minerală, echipamente de protecţie, tot ceea ce trebuie”, a mai precizat Pavel Kasai.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*