Ultimele stiri

CUTREMURĂTOR „Mort” în urma unui accident rutier, plimbat prin centrul Timişoarei. Ce eveniment inedit a avut loc şi care a fost scopul său FOTO

campanie accidente rutiere

Şoferii care au avut, astăzi, drum prin centrul Timişoarei au avut parte de o imagine cutremurătoare. O „victimă” accidentată mortală a fost plimbată între fiarele contorsionate ale unui automobil purtat pe o platformă. Maşini şi motociclete s-au încolonat pentru a defila pe un traseu bine stabilit pe străzile oraşului, având ca punct central însoţirea autoturismului grav avariat în urma accidentului.

Asta pentru a fi prezentate participaţilor la trafic imagini cât mai apropiate celor rezultate din tragedii rutiere. Totul a făcut parte dintr-o campanie de prevenire pe linie rutieră, menită să tragă un semnal de alarmă privind creşterea numărului de accidente grave în vestul ţării.

„Recurgem la acest scenariu teribil pentru a le reaminti participanţilor la trafic din Timişoara şi din judeţ că orice manevră care încalcă legislaţia rutieră poate provoca adevărate tragedii pe şosele. A conduce sub influenţa alcoolului, a călca excesiv pedala de acceleraţie sau a scrie mesaje de la volan sunt situaţii de iresponsabilitate, prin care îşi pun în pericol viaţa. Sperăm că această acţiune va fi corect înţeleasă de comunitate şi va avea efectul dorit, reducerea numărului de accidente grave, pentru că numai împreună putem susţine siguranţa rutieră”, a precizat Mădălin Chipirlin, preşedintele Asociaţiei Legal Drive, organizatorii acţiunii „Timişoara Drive Safe!”.

Foto: Andrei Florescu

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*