Ultimele stiri

Dan Șova salvat de la arest de decizia Senatului

Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov a fost aprobată de Senat, fiind înregistrate 97 de voturi „pentru”, 48 împotrivă şi 5 abţineri. Solicitarea similară în cazul lui Dan Şova nu a trecut de Senat, înregistrând 79 de voturi „pentru”  sin cele 85 care erau necesare. Împotriva cererii procurorilor au votat 67 de senatori.

PNL ia în calculsă atace la Curtea Constituţională decizia Senatului de respingere a cererii DNA pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Dan Şova.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, prin intermediul PNL ”analizează în cel mai scurt timp soluţia şi pâghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD”.

”Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi”, se precizează în comunicat.

UPDATE 13.00 Cererea de arestare a lui Darius Vâlcov a fost avizată favorabil cu 97 de voturi „pentru”.

UPDATE 12:58 Cererea de arestare a lui Dan Şova a fost respinsă cu 79 de voturi „pentru”, 67 împotrivă. Pentru a fi avizată solicitarea procurorilor era nevoie de 85 de voturi

Detalii AICI.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*


DespreAlexandru Boldea (35 Articole)
adfasdf444sdf