Ultimele stiri

Daniel Funeriu: Crin Antonescu a știut că PNL va pierde alegerile pe Colegiul 3 din Timișoara

Așa cum presa locală a scris deja, fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, și-a dorit ca partidele locale de dreapta să aibă un candidat comun la alegerile pentru funcția de deputat al Colegiului 3, care au avut loc pe 25 mai.

După alegeri, care au fost câștigate de social-democratul Forin Bârsășteanu, Daniel Funeriu și-a exprimat, din nou, nemulțumirea că dreapta nu a reușit să cadă la pace și să numească un candidat comun, evitând astfel o nouă victorie a PSD. Tot atunci, Funeriu a spus că a purtat discuții cu toți liderii de dreapta, inclusiv cu Nicolae Robu, care i-a refuzat propunerea. Acum însă, fostul ministru face o nouă dezvăluire, pe Facebook.

„Având în vedere retragerea lui Crin Antonescu mă simt dator față de cititorii mei să le spun care a fost singura mea interacțiune cu Crin Antonescu, cu atât mai mult cu cât am acordul lui pentru acest lucru. Cu puține zile înaintea depunerii candidaturii de la Timișoara i-am tatonat pe liderii PMP despre posibilitatea unei candidaturi comune a dreptei la Timișoara. Toți au fost de acord dar nu au reușit să stabilească nimic concret cu liderii „de dreapta”. Am luat lucrurile în mână și după refuzul PNȚCD și FC am discutat cu Crin Antonescu, căruia i-am spus că PNL va pierde. El a fost de acord cu acest enunț și mi-a spus că este de acord ca PNL Timiș să susțină candidatura mea (îi era clar că dl. Coifan, candidatul PNL, este fără șanse) dacă și dl. Robu decide acest lucru. Am fost surprins la început, crezând că e doar o manieră de a arunca pisica, dar m-am convins pe parcurs că era sincer. Dl. Robu nu a dorit să facă această mișcare îndrăzneață și bănuiesc că și azi o regretă. Nu dezvălui motivul invocat, dar mi-a fost clar că dl. Robu are fața la partid și nu fața la timișoreni. Pentru că nu a avut acest curaj prezic că va pierde primăria în 2016. Păcat, dar politica e pentru cei curajoși”, a scris Daniel Funeriu pe contul său de Facebook.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*