Ultimele stiri

De ce au vorbit candidații de pe Colegiul 3 Deputați la o dezbatere electorală despre “creasta de cocoș a băieților”

dezbatere electorala uvt

Cinci din cei șapte candidați pe postul de deputat pe Colegiul 3, rămas vacant după demisia fostului ministru al Turismului, Maria Grapini, au răspuns afirmativ la invitația reprezentanților Universității de Vest de a participa la o dezbatere electorală. Și anume Florian Zanfir (PP – DD), Daniel Funeriu (PMP), Florin Bîrsășteanu (PSD), Ciprian Mihok (PNȚCD) și Viorel Coifan (PNL).

Dezbaterea a început în jurul orei 11.00 și a ținut mai bine de trei ore. Pentru început, candidații au fost rugați să explice cum vor sprijini Timișoara și România, dacă vor câștiga alegerile. Astfel, am putut afla că Florian Zanfir vrea să schimbe soarta bătrânilor, pesedistul Florin Bîrsășteanu și-a propus să vină cu noi legi prin care sănătatea să fie mai bine finanțată astfel încât medicii să nu mai plece în Occident,

Viorel Coifan i-a asigurat pe timișoreni că va susține cele zece proiecte ale primarului Robu, printre care realizarea unui spital regional, a unui institut oncologic sau reabilitarea Gării de Nord. Cel mai vehement candidat, Ciprian Mihok, nu a ratat nicio ocazie de a-i critica pe rivalii săi și a ținut să precizeze că românii au “dreptul la sănătate”. Daniel Funeriu, fostul ministru al Învățământului, s-a prezentat cu titulatura de “Bacalaureat corect și doctorat neplagiat” și a afirmat că va continua să sprijine tinerii.

Doar câteva zeci de scaune din Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara au fost ocupate. Dezinteresul timișorenilor de a participa la dezbatere a fost observat și de Florin Bîrsășteanu, care a precizat că “mă așteptam să fie mai mulți studenți în sală”. Totuși, cei prezenți au fost destul de gălăgioși. Printre aceștia s-a numărat o tânără care i-a întrebat pe candidați ce măsuri vor să ia pentru ca electoratul să vină în număr cât mai mare la vot.

De asemenea, Lia Lucia Epure i-a întrebat pe candidați de ce nu se respectă legea care interzice fumatul în spațiile publice, pentru că sunt tot mai mulți tineri care fac cancer pulmonar și astfel s-a ajuns la discuții aprinse legate de firma Continental, despre care se spune că poluează orașul.

Ciprian Mihok a precizat că firma producătoare de cauciucuri ar trebui să dispară din Timișoara, motiv numai bun ca publicul să-l întrebe ce vor face cei 6.000 de angajați ai companiei, care nu vor mai avea de lucru. “Ce e mai important? 250.000 de timișoreni sau 6.000 de angajați”, a răspuns țărănistul, iar Daniel Funeriu l-a contrat spunând că Timișoara are 350.000 de locuitori.

Unul dintre subiectele larg discutate în dezbatere a fost cel referitor la vestimentația elevilor, despre care o femeie din public a spus că băieții vin la școală “cu creste de cocoș în cap, iar fetele cu fuste scurte”. Daniel Funeriu a încercat să se apere precizând că a fost un ministru exigent, Ciprian Mihok crede că ar fi nevoie ca elevii să se apropie de Dumnezeu, iar Florin Zanfir a propus un regulament mai exigent.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*