Ultimele stiri

De ce le-a luat unor constructori din județul Timiș 14 ANI ca să ridice șase școli

lucrari

Cu viteza melcului s-au mișcat constructorii care au primit sarcina să realizeze șase unități de învățământ în mai multe sate din județul Timiș. Lucrările au început în urmă cu 14 ani, în 2000, dar din lipsă de fonduri acestea au fost sistate, astfel că abia în această lună s-a putut realiza recepția finală a lucrărilor.

Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș, a afirmat, astăzi, că cele șase școli, alături de alte 16, au fost incluse de către Ministerul Educației în Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Școlare (PRIS), proiect finanțat din bani de la Banca Mondială. Din păcate, fondurile au fost suficiente, astfel că în anul 2002, lucrările au fost stopate.

“În urmă cu cinci zile s-a realizat recepția finală la șase școli. Este vorba despre două construcții noi la Nițchidorf și Tormac, la Uivar a fost extinsă o clădire existentă, iar la unitățile de învățământ din Jebel, Cărpiniș și Teremia Mare au fost reabilitate clădirile. Mă bucur că ajungem, în sfârșit, la capătul lor. Mai sunt lucrări de făcut și la școala din Deta”, a precizat Francisc Halasz.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*