Ultimele stiri

De ce mii de cărți de muncă zac neridicate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş

carti de munca

Și-au schimbat domiciliul sau au plecat din țară. Vorbim de mii de timișeni care și-au lăsat cărțile de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, iar reprezentanții instituției nu reușesc să le dea de urmă.

Astfel, aproximativ 20.000 de cărți de muncă zac neridicate la ITM, iar autoritățile se tem că cei care le-au abandonat vor veni după ele abia atunci când vor avea nevoie de ele pentru pensionare.

„Avem încă 20.000 de cărți de muncă neridicate. Am trimis spre verificare la Evidența Populației CNP-urile de la 150 de persoane să găsească noile adrese și acțiunea dă rezultate. Multe cărți de muncă sunt ale persoanelor plecate în străinătate care vin să le ridice abia când au nevoie pentru pensionare”, a explicat directorul ITM Pavel Kasai.

Aceasta nu este, însă, singura problemă cu care se confruntă ITM-ul. În urma controalelor făcute anul acesta au fost date amenzi în valoare de 3,2 milioane de lei pentru persoanele depistate că lucrează fără acte legale. În plus, au mai fost depistați și o serie de angajatori care nu respectă drepturile muncitorilor.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*