Ultimele stiri

De ce speră rectorul Universității de Vest din Timișoara ca subiectele de la examenul de Bacalaureat să fie la fel de dificile

marilen pirtea

Universitatea de Vest din Timișoara oferă, și în acest an, meditații gratuite elevilor de clasa a XII-a din județul Timiș care se pregătesc de examenul de Bacalaureat. La fel ca în anii precedenți, conducerea instituției de învățământ superior din orașul de pe Bega estimează că se vor înscrie câteva sute de liceeni, cele mai multe cereri fiind pentru Matematică și Limba Română. Dascălii de la UVT vor oferi meditații gratuite imediat după sărbătorile pascale.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, spera ca decidenții politici să nu le dea elevilor subiecte mai ușoare la examen, după rezultatele dezastruoase obținute la simulări.

“Timișul este un județ care nu se poate lăuda cu rezultate la examenul de Bacalaureat care să ne facă cinste. Sper ca rezultatele proaste să nu genereze presiuni mai mari pe decidenți de a relaxa exigențele la Bacalaureat și să coborâm nivelul examenului la cel al cunoștințelor pe care le au elevii în acest moment. Nicio universitate nu are cum să scoată studenți buni, în condițiile în care elevii care vin din liceu nu au nici măcar cunoștințele de bază pentru a face față unei facultăți”, a precizat Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*