Ultimele stiri

De dragobete, deținuții își vor putea manifesta dragostea față de persoana iubită, în libertate

agent penitenciar

10 deținuți ai Penitenciarului Timișoara vor participa, marți, 24.01.2015, începând cu ora 14:00, la vernisajul  expoziţiei ,,Dragobetele – primăvara iubirii’’, la Biblioteca Judeţeană Timiş (secţia de arte Deliu Petroiu), în incinta Bastionului Theresia, Corp C.

Lucrările vor fi expuse în incinta Bibliotecii în perioada 24 -28 februarie 2015, expoziţia conţinând tablouri şi diverse obiecte decorative specifice acestei sărbători.

La această activitate cele 10 persoane private de libertate  vor avea oportunitatea de a-şi manifesta în mod direct aprecierea faţă de cele mai importante fiinţe din viaţa lor.
În timpul detenţiei, una dintre problemele majore cu care se confruntă persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate este aceea a restrângerii relaţiilor sociale cu mediul de suport sau chiar a rupturii acestora, iar activităţile organizate în comunitate contribuie la cultivarea legăturilor familiale şi sociale.
Scopul acţiunii este acela de creştere a nivelului de informare şi cultură generală a persoanelor private de libertate, dezvoltarea şi stimularea expresivităţii şi creativităţii, precum şi menţinerea legăturii cu comunitatea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*