Ultimele stiri

De la anul, ADIO teribiliști în traficul din Timișoara! S-a semnat contractul pentru managementul traficului

Trafic mai sigur în Timișoara, supraveghere video în peste 100 de intersecții, dar și sisteme de detectare a șoferilor ce au trecut pe roșu – asta, și multe alte facilități, promite municipalitatea timișoreană după ce Primăria a semnat, în sfârșit, contractul pentru managementul și supravegherea video a traficului din orașul de pe Bega.

Proiectul ce va fi realizat pe bani europeni prinde, în sfârșit, contur. După ce a stat pe bară peste doi ani de zile din cauză că licitațiile au fost contestate în nenumărate rânduri chiar de firma ce urmează să-l implementeze, iată că visul fluidizării traficului din Timișoara devine realitate.

“Contractul l-am semnat cu SC Swarco Traffic SRL, ca lider de asociere, și apoi cu SC Acvitech SRL și SC Swarco Mizar SpA. Valoare estimată de proiectanți a fost de peste 34 milioane fără TVA, dar în licitație prețul a scăzut și contractul l-am semnat la 19.960.632 lei fără TVA”, anunță primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Conform edilului, în cadrul proiectului, se va realiza sistemul pentru managementul traficului, se va amenaja centrul de comandă, vor fi semaforizate 44 de noi intersecții, vor fi modernizate semaforizările în alte 90 de intersecții și vor fi supravegheate 134 de intersecții. În plus, pe străzile Timișoarei vor exista 13 radare de informare, 13 panouri cu afișare numerică pentru diverse informări, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, dar și 17 panouri de afișare de diverse mesaje.

Astfel, conform datelor oferite de municipalitate, până la sfârșitul anului proiectul ar trebui să fie implementat. Deși inițial, durata de implementare era estimată la 12 luni, firma SC Swarco SRL a acceptat să execute lucrarea în doar 7 luni, având în vedere timpul pierdut în cei peste doi ani cât a durat licitația.

„Pentru noi securitatea cetățenilor este o prioritate. Din păcate în Timișoara s-a întâmplat o mulțime de nenorociri, cu foarte multe victime. Ne doare atunci când orice om are de suferit chiar dacă rămâne în viață, de aceea punem mare accent pe siguranța cetățeanului, iar siguranța din trafic este foarte importantă. Se va termina cu circulatul la viteze aberante, cu cursele nocturne fie cu mașini și cu motociclete. (…) Cu aceste sisteme n-au scăpare. Sper ca la anul să ne putem bucura de mult mai multă securitate în municipiul Timișoara”, spune primarul Robu.

În plus, în același preț, firma Swarco oferă încă 23 de facilități. Vorbim de informații privind accesul și situația traficului de pe autostradă, informații despre traficul din oraș, informații despre parcări, simulări utile pentru deciziile de control al traficului, dar și diverse calcule pentru timpii de trafic pe diversele rute.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*