Ultimele stiri

De unde vrea ministrul Educației să facă rost de bani pentru finalizarea lucrărilor la căminul de lux al Universității de Vest

camin lux uvt

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, s-a întâlnit, ieri, la Universitatea de Vest din Timișoara, cu directorii de școli din județul Timiș cu care a discutat despre noutățile legislative și a încercat să găsească soluții la problemele care există în unitățile de învățământ.

În finalul discuției, întrebat de presă dacă mai vin bani de la Guvern pentru reînceperea lucrărilor la căminul de lux al Universității de Vest din Căminul Studențesc, Remus Pricopie a afirmat că va mai fi alocată o tranșă de bani de la Guvern, în acest an. “Am cerut o suplimentare cu 30 de milioane de lei pentru infrastructură, pentru universități, iar Universitatea de Vest va primi o parte din bani pentru cămin”, a precizat Marilen Pirtea.

Mai mult, ministrul Educației Naționale își propune să facă rost de bani de la Uniunea Europeană astfel încât toate construcțiile începute la universitățile din țară să fie finalizate. “Pe 2014 – 2020 vor putea fi accesate 600 de milioane de euro pentru infrastructură educațională, și universitățile sunt eligibile. Noi avem două instrumente pe care le vom folosi pentru infrastructură, de la bugetul statului sau din fonduri structurale”, a mai precizat Remus Pricopie.

Căminul de lux al Universității de Vest din Timișoara ar urma să fie realizat cu 16 milioane de euro. De acesta vor beneficia aproximativ 700 de studenți, care vor fi cazați în camera cu baie și cu bucătărie proprie. În cămin, la parter, vor fi amenajate spații comerciale, salon de coafură și frizerie, sală de fitness sau spații de recreere.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*