Ultimele stiri

De ziua lor, copiii cu sindrom Down au fost sărbătoriţi, la Timișoara

copil cu sindrom down

Ziua Internaţională a sindromului Down, sărbătorită astăzi, pe 21 martie, a fost marcată și la Timișoara. Seria de manifestări a început ieri, cu o lecţie de antrenament funcţional, organizată ȋn beneficiul copiilor cu sindrom Down de la Fundaţia de Abilitare „Speranţa”.

Ȋn 21 martie, ȋn spaţiul pus la dispoziţie de Casa cu Jucării, copiii cu sindrom Down au avut la dispoziție două ore numai pentru ei. Obiectivul acestor manifestări este conștientizarea și sensibilizarea publicului asupra problematicii copiilor cu sindrom Down și aducerea ei ȋn lumină, spre promovarea incluziunii sociale a acestor copii.

“Pentru a-i ajuta, trebuie mai ȋntâi să-i ȋnţelegem. Pentru a-i ȋnţelege, trebuie mai ȋntâi să-i cunoaștem și să-i acceptăm. Manifestările organizate de Fundaţia de Abilitare „Speranţa” ȋn 21 martie vin sa facă acest prim pas ȋn a facilita deschiderea comunităţii spre acceptarea persoanelor cu sindrom Down, ȋn general, și a copiilor cu acest diagnostic, ȋn special”, transmite Fundația de Abilitare “Speranța”.

Acești copii ȋntâmpină dificultăţi ȋn integrarea socială, generate de bariere impuse de societatea ȋnsăși, care ȋi poate transforma ȋn victim. „Cred că nimeni nu poate oferi atâta afecțiune, iubire si voioșie ca un copil care prezintă acest sindrom și pentru care societatea noastră, din păcate, încă nu este pe deplin pregătită să-i răsplătească cum se cuvine”, a spus Letiţia Baba, director al Fundaţiei de Abilitare “Speranţa”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*