Ultimele stiri

Debut exploziv pentru cea de-a treia ediție a Festivalului de Jazz al Timișoarei FOTO

jazz tm

Prima zi a festivalului Jazz™ 2015 a început în forță. Publicul timișorean, prezent în număr mare în Piața Victoriei, a fost nerăbdător să asculte muzica artiștilor preferați de jazz, 6.000 de oameni fiind prezenți la seara de debut a festivalului.

Spectacolul a fost deschis la ora 20:00 de Brum, trupa timișoreană cu un sound ce îmbină armonios electroexperimentallive, muzică electronică, drum and bass și postdnb, pe alocuri presărat cu funk sau disco. Spun că au jazzul „în atitudine și în spirit”, iar la JazzTM 2015 au cântat patru piese de pe noul album, Today.

Energia din public s-a accentuat când au urcat pe scenă cei de la Aufgang, veniți pentru a doua oară în România. Spectatorii s-au lăsat purtați de ritmurile de jazz, improvizaţie, muzică electronică sau clasică. Artiștii au apreciat multiculturalitatea Timișoarei, pe care o consideră foarte aproape de ceea ce trăiesc în tările lor natale.

În aplauzele tuturor a fost primit Marcus Miller, capul de afiș al primei zile a festivalului. Compozitor, producător și instrumentist, câștigător a numeroase premii Grammy și artist UNESCO pentru pace, Miller a fost cel mai așteptat al serii. Iubitorii de jazz au fost extrem de încântați de spectacolul oferit de cunoscutul artist și de trupa sa și au dansat alături de ei până târziu în noapte. Marcus Miller a prezentat albumul Afrodeezia, despre care spune că e o combinație a muncii lui de artist UNESCO pentru pace cu muzică.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*