Ultimele stiri

Declarație surprinzătoare a prim-ministrului: „Se pare că NU avem gaze de șist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem”

România se pare că nu dispune de gaze de șist și s-a bătut, astfel, pe ceva ce nu are, a declarat premierul Victor Ponta.

Invitat într-o emisiune televizată, Ponta a făcut această declarație după ce a spus că România trebuie să fie independentă energetic și să aibă propriile resurse off-shore și convenționale. Moderatorul i-a propus ca „povestea cu gazele de șist” să fie amânată puțin, deoarece resursele existente în Marea Neagră asigură independența energetică a țării pentru 30 ani, în timp ce gazele de șist reprezintă o temă controversată care aduce multe puncte defavorabile oricărui politician care o susține.

„Oricum s-a amânat, pentru că… se pare că nu avem gaze de șist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care există”, a spus Ponta, fără a dori să prezinte detalii, motivând că nu poate spune mai mult de atât, potrivit Mediafax, care citează Antena 3. El a mai precizat că gazele convenționale din Marea Neagra sunt în explorare.

În urmă cu o lună, ministrul Economiei, Constantin Niță, afirma că România poate fi jucătorul principal în domeniul energetic, iar exploatarea gazelor de șist va trebui să fie acceptată de majoritatea statelor, spunând că România are un avantaj extraordinar, deoarece dispune de toate resursele energetice posibile, informează știrileprotv.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*