Ultimele stiri

Democrat-liberalul Simion Moşiu continuă să lucreze la proiectul pentru mansardarea blocurilor. Ce noutăţi a prezentat

Simion Mosiu

Consilierul local al PDL, Simion Moşiu, a prezentat astăzi un draft al proiectului său referitor la mansardarea blocurilor din oraş. Acesta a hotărât să pornească propria versiune a unui proiect înaintat de Nicolae Robu. Proiectul iniţial a fost retras tot de primar în urma mai multor amendamente şi pentru că, spunea edilul, mansardele realizate arată urât. Primarul a afirmat, atunci, că va veni cu un alt proiect pe această temă, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Acum, democrat-liberalul a prezentat propria versiune, care vine cu noutăţi faţă de proiectul iniţial. Aşa cum Timişoara Online a scris deja, consilierul local vrea să facă un proiect mai funcţional decât cel prezentat de primar.

Astfel, proiectul lui Simion Moşiu este încă în stadiul de draft, împărţit în patru capitole: normele juridice, normele urbanistice, normele tehnice, normele funcţionale. Acesta doreşte să organizeze şi o dezbatere publică într-o locaţie neutră, pentru că Primăria nu a organizat o astfel de întâlnire pe această temă.

Spre deosebire de proiectul iniţial, consilierul local s-a gândit că noul draft trebuie să includă şi posibilitatea de a construi poduri. Mai mult, Simion Moşiu vrea ca fiecare bloc, unde se vor face astfel de mansardări, să aibă un diriginte de şantier pentru a se asigura că lucrările sunt supravegheate de profesionişti.

Acesta a mai spus şi că mansardele vor fi construite în funcţie de numărul de locuri de parcare valabile. Astfel, în zonele în care nu sunt destule locuri de parcare, consilierul local propune să se renunţe la spaţiile verzi, care sunt mai mult „noroi” şi să se facă locuri de staţionare pentru maşini. Conform declaraţiilor lui Simion Moşiu, aceste spaţii de parcare vor fi delimitate de gard viu, pentru a compensa lipsa spaţiilor verzi.

Democrat-liberalul mai doreşte pe fiecare acoperiş de mansardă să fie aplicate parazăpezi pentru a asigura siguranţa cetăţenilor. De asemenea, Simion Moşiu doreşte ca aceste blocuri şi mansarde să aibă o armonie cromatică, „nu un bloc albastru, unul verde”.

1 Commentariu pe Democrat-liberalul Simion Moşiu continuă să lucreze la proiectul pentru mansardarea blocurilor. Ce noutăţi a prezentat

  1. Sa speram ca domnul consilier se va misca mai repede decat a facut-o pana acum… Nu de alta, dar ii expira mandatul si altul nu mai prinde.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*