Ultimele stiri

Demolarea garajelor continuă, la Timișoara! Proprietarii de pe Orion, somați pentru ultima oară

Aleea Azurului

Războiul dintre primarul Nicolae Robu și proprietarii de garaje din Timișoara continuă! Astfel, impresionat de vecinii săi, care au dat dovadă de simț civic și și-au demolat garajele imediat ce Primăria le-a solicitat acest lucru, primarul are planuri mari. I-a somat pentru ultima oară pe proprietarii de pe Orion să-și demoleze garajele. Dacă nu se vor supune în termen de cinci zile, se va trece la demolare prin executare silită.

„Le facem acum ultima notificare celor de pe strada Orion înainte de a le demola prin execuţie silită. Trimitem actele azi, vor avea termen cinci zile să înceapă demolarea”, a explicat Robu.

Pe strada Orion momentan există circa 24 de garaje, din care doar trei au contracte cu clauze de despăgubire. În plus, alți trei proprietary au fost deja de accord să-și demoleze proprietățile.

Următoarea acțiune va avea loc pe strada Uranus, anunță Nicolae Robu:

“Următoarea acţiune va fi pe strada Uranus, unde sunt foarte multe garaje. În ședinţa de joi sau în prima şedinţă din luna decembrie vom declara utilitatea publică pentru zona respectivă, pentru că intră în amenajare parcul Pădurice”, a mai spus edilul.

Despre vecinii săi, însă, Robu are numai cuvinte de laudă.

„După cum se știe deja prea bine, eu locuiesc la bloc în Cartierul Soarelui. În spatele blocului, ca mai peste tot în Timișoara, era plin de garaje. Pentru a se putea face în condiții optime înnoirea canalizării în zonă, dar și în perspectiva reamenajării zonei, în primăvară, după noul concept urbanistic -proces început deja în cartier, în urmă cu cca jumătate de an-, vineri, 21.11.2014, am cerut proprietarilor ca până luni, 24.11.2014 -deci: în termen de 3 zile-, să-şi desfiinţeze respectivele garaje. Ei bine, sâmbătă seara, 22.11.2014, la ora 20.00, când am ajuns acasă de la muncă, TOATE garajele erau demolate, iar vecinii curăţau locul. M-am apropiat de ei, cu sfială, recunosc, gândindu-mă că poate sunt supăraţi pe mine. I-am salutat respectuos, ca de obicei şi ei mi-au răspuns de asemenea respectuos, tot ca de obicei. Le-am mulţumit că s-au mişcat atât de repede. Mi-au răspuns că au ţinut „să-mi arate încă o dată că nu sunt singur, că ei sunt alături de mine, aşa cum au fost şi duminică la vot”. M-a mişcat profund această replică. Cu atât mai profund cu cât ea venea de la nişte oameni simpli, total dezinteresaţi, care nu mi-au cerut niciodată nimic şi sunt convins că nici nu-mi vor cere, dar care îmi văd de ani de zile preocuparea, zbaterea, dedicarea pt. binele public, mai întâi ca Rector al Universităţii Politehnica, apoi ca Senator şi, de doi ani şi aproape jumătate, ca Primar. Vă mulţumesc din suflet, stimaţi şi dragi vecini! Vă mulţumesc şi sunt mândru de dv., mândru să am vecini cu o asemenea înaltă conştiinţă civică! Am presupus mereu, dar de-acum ştiu sigur, că pot conta pe dv. în misiunea asumată de a moderniza şi înfrumuseţa oraşul nostru drag Timişoara şi vă asigur că şi dv. puteţi conta pe mine!”, a povestit Robu pe Facebook.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*