Ultimele stiri

Depoul de tramvaie de pe Take Ionescu se va muta în Calea Buziașului

Depoul de tramvaie de pe Take Ionescu se mută! Pe masa consilierilor locali a fost pus un proiect prin care RATT va primi spre administrare un nou imobil în vederea construirii unui nou depou, iar aleșii locali au votat pozitiv. Astfel, în viitorul apropiat, tramvaiele nu se vor mai retrage în zona istorică din centrul orașului, ci pe Calea Buziașului, promit reprezentanții municpalității.

Prin mutarea depoului aleșii doresc eliberarea zonei istorice de pe Take Ionescu pentru că spun că în condițiile actuale mentenanța nu se poate fi asigurată din cauza infrastructurii. Tocmai acesta este și motivul pentru care depoul va fi mutat chiar în Calea Buziașului, una dintre zonele industriale ale orașului de pe Bega.

Proiectul nu este unul nou. Ideea face parte dintr-un plan de investiții pe care primarul NicolaeRobu l-a prezentat la începutul acestui an și care conține importante proiecte pentru dezvoltarea sistemului de transport public în comun. Vorbim de crearea de linii de tramvai de ultimă generație, cumpărarea a sute de mijloace de transport în comun noi, de construirea de depouri moderne, dar și de realizarea unui muzeu al transportului public chiar în orașul de pe Bega.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*