Ultimele stiri

Deputatul Adrian Diaconu îi cere demisia Mariei Câmpeanu, dar nu din motivele pentru care este cercetată acum

Deputatul de Timiş Adrian Diaconu (PP-DD) a declarat că Ministrul Muncii, Maria Câmpeanu ar trebui să îşi dea demisia, dar nu pentru motivele care s-au vehiculat în presă, în ultima perioadă.

Maria Câmpeanu va fi cercetată de ANI pentru un posibil conflict de interese. Aceasta a fost acuzată că, în anul 2005, pe vremea când era la conducerea Casei de Pensii Ilfov, i-ar fi dat soţului ei pensie şi indemnizaţie de însoţitor pe baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, conform Centrul de Investigaţii Media.  Pentru a le obţine, soţul Mariei Câmpeanu a fost încadrat ca având gradul I de invaliditate.

Datorită acestor acuzaţii Mariei Câmpeanu i s-a cerut demisia, în repetate rânduri, inclusiv de către preşedintele Traian Băsescu.

Cu toate acestea, deputatul Adrian Diaconu a declarat că Ministrul Muncii nu trebuie să îşi prezinte demisia din acest motiv, ci pentru că a neglijat cazuri mult mai grave ale unor cetăţeni.

Acesta a dat exemplul Elenei Stoianov, o femeie în vârstă de 70 de ani, care având un picior amputat nu a primit pensia necesară. Mai mult, din cauză că aceasta nu s-a putut prezenta pentru a-şi demonstra handicapul,  i s-a diminuat pensia de la 540 de lei la 234 lei.

„Dacă în ministerul condus de această doamnă există astfel de cazuri, în mod cert doamna ministru trebuie să demisioneze”, a declarat deputatul.

De asemenea, Ilie Bertea, consilier local PP-DD, a afirmat că şi el cunoaşte astfel de cazuri. „Este o sărăcie cruntă. Nu îi poţi cere unui om să trăiască din 234 lei”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*