Ultimele stiri

Deputatul Horia Cristian a explicat printr-un comunicat de presă de ce Timişoara nu are nevoie de spital regional

Afirmaţia deputatului, PNL Horia Cristian, de săptămâna trecută, a stârnit numeroase reacţii, iar, duminică, acesta a încercat să îşi justifice declaraţiile.

După ce a spus că este de acord cu decizia Guvernului de a construi spitale regionale la Craiova, Cluj şi Iaşi, dar nu şi la Timişoara, deputatul PNL a comunicat, din nou, motivele pentru care consideră că oraşul de pe Bega nu are nevoie de un spital regional.

„Tăcerea mea din ultimele zile și lipsa de reacție la atacurile ridicole ale opoziției se datorează faptului că problemele de sănătate ale timișorenilor și românilor nu se dezbat, superficial și politicianist, prin declarații prin intermediul presei. Presa a pus o întrebare simplă, care are un răspuns complicat. Încercarea mea de a răspunde simplu a generat un val de comentarii”, a spus acesta.

În declaraţia sa, Horia Cristian a adăugat că un astfel de spital, care se ocupă în exclusivitate de urgenţe,  trebuie să servească nevoile cetăţenilor dintr-o regiune şi nu doar dintr-un singur oraş.

„(…) decizia de a construi spitale regionale de urgenţă aparţine în exclusivitate Guvernului. Decizia nu se bazează pe merite, ci pe nevoile reale ale populaţiei. Guvernul are datoria de a asigura asistenţa medicală de urgență în toate regiunile, în mod egal. Ca atare Guvernul are obligația, Constituțională, de a evalua nevoile diferitelor regiuni privind modul în care se asigură asistența medicală de urgență și să ia decizii în consecință”, a afirmat deputatul.

În continuarea comunicatului său, Horia Cristian a spus că municipiile Iaşi şi Cluj au o mai mare nevoie de astfel de spitale, iar în cazul Craiovei, nu este vorba decât de o decizie „politică şi sentimentală”.

„Merită Timișoara să aibă un spital regional?” Răspunsul e DA, dar Timișoara are deja un spital regional. În declarația mea am subliniat clar că Timișoara are, deja, “de facto” un spital regional de urgență – Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. El funcționează, încă de la înființare, ca spital regional, deși niciodată nu a purtat acest nume. Cei peste 2 milioane de locuitori ai regiunii de vest au asigurate cele mai bune condiții de tratament accesibile românilor. (..)Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara poate deveni cel mai complet și cel mai modern spital de urgență din România cu două condiții: finalizarea corpului mai sus menționat, modernizarea blocului operator din clădirea principală, care are 12 săli de operație”, a mai spus acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*