Ultimele stiri

Deputatul PSD Petru Andea contrazice Ministerul Educației. Toți elevii ce au făcut Religie în primul semestru, vor face și în al doilea

Indiferent dacă părinții au depus sau nu cerere ca pruncii lor să facă Religie la școală, de luni, toți elevii ce au făcut în primul semestru Religie, vor trebui să intre la cursuri. Motivul îl explică deputatul PSD de Timiș, Petru Andea. Conform acestuia, elevilor nu li s-ar putea încheia situația la sfârșit de an dacă nu ar avea continuitate de două semestre la materie.

Teoretic, începând de luni doar cei ce au depus cerere de a face Religie ar fi trebuit să intre la cursuri. Astăzi, însă, deputatul Petru Andea spune că Ministerul Educației s-a grăbit puțin când a făcut anunțul, măsurile aplicându-se doar din luna septembrie, atunci când va începe noul an școlar.

„Toate măsurile care privesc ora de Religie, aşa cum va stabili Parlamentul, trebuie să se aplice începând cu anul școlar viitor. Afirmațiile că de luni elevii care nu au depus cerere nu mai intră la ora de Religie nu au fundament. Aseară la o emisiune la TV autorul acelei cereri susţinea că de luni nu mai intră la oră niciun elev care nu a depus cerere. (…) Eu îi îndemn pe toţi profesorii de Religie să fie liniştiţi că nu li se vor rezilia contractele de muncă(…)Ministerul s-a grăbit puțin”, a declarat, joi, deputatul PSD Petru Andea.

Acesta susține că aplicarea măsurilor începând din acest semestru ar duce le neputința profesorilor de a încheia situația școlară a celor ce nu au participat la cursurile de Relgie din semestrul II. În plus, Aldea afirmă că Comisia de Învăţământ din Parlament a decis ca ora de Religie să nu mai fie obligatorie abia de anul viitor şi ca până atunci lucrurile să continue ca şi până acum, Ministerul Educației trebuind să se conformeze.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*