Ultimele stiri

„Deschidem cărţile, închidem Antenele”. Miting de solidaritate cu Andrei Pleșu în Capitală

Andrei Plesu

Sute de oameni s-au strâns duminică seara în Piața Universității din Capitală pentru a participa la un miting de susținere a lui Andrei Pleșu. Societatea civilă a reacţionat împotriva linşajului mediatic la care a fost supus scriitorul din partea unui post de televiziune.

Printre susţinătorii lui Andrei Pleşu s-au numărat foștii miniștri Daniel Funeriu, Cătălin Predoiu, istoricul Andrei Oișteanu, artistul Grigore Leșe, dar şi scriitorul Gabriel Liiceanu, care a criticat Consiliul Național al Audiovizualului pentru că nu a sancţionat instituția de presă care l-a atacat pe Andrei Pleşu.

De unde a pornit totul?

În 10 martie, Andrei Pleşu a publicat pe site-ul adevarul.ro un editorial în care scria: „Prin ‘filtrul’ Antenei 3, viaţa noastră politică se vede ca un amestec de vodevil, farsă şi melodramă. Un carnaval de duzină. O chermeză scăpată de sub control”. De asemenea, scriitorul făcea referire la mai mulţi jurnalişti ai acestui post, între care Mihai Gâdea.

O zi mai târziu, într-o emisiune a postului Antena 3, directorul acestuia, Mihai Gâdea, l-a acuzat pe Pleşu că ar fi fost „sluga” tuturor regimurilor de după 1989 din România. „Dacă aţi avea de ales între o obrăznicătură şi o slugă, ce aţi alege?”, şi-a întrebat Gâdea telespectatorii, în timp ce Mugur Ciuvică, invitat în emisiune şi menţionat şi el în editorialul lui Pleşu, a spus despre scriitor că „minte ca un porc”, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*