Ultimele stiri

Descinderi în Timiș la suspecți de fraude informatice și trafic de substanțe psihoactive

mascati

Percheziții în Timiș! Vizați sunt membrii unei grupări suspectate de trafic de substanţe psihoactive şi fraudarea societăţilor de transferuri monetare din centrul şi sud-estul Europei. Procurorii DIICOT au descins miercuri la peste o sută de persoane din Timiş, Dolj şi Bucureşti. În paralel, au loc astfel de acțiuni și în Franța.

Surse judiciare au declarat miercuri pentru MEDIAFAX că percheziţiile au loc într-un dosar în care sunt vizate peste o sută de persoane, suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională cu caracter transfrontalier. Potrivit surselor citate, anchetatorii au descins la aproximativ 120 de adrese, din judeţele Dolj şi Timiş, precum şi din Bucureşti, cele aproximativ o sută de persoane vizate urmând să fie duse la audieri la DIICOT Craiova.

Procurorii au stabilit, în urma investigaţiilor, că gruparea infracţională cu caracter transfrontalier, care ar fi fost constituită în 2012, acţiona pe trei paliere, respectiv trafic de substanţe psihoactive, trafic de substanţe chimice şi fraudarea societăţilor de transferuri monetare din centrul şi sud-estul Europei.

Membrii grupării introduceau un virus, respectiv un program malware, în sistemele informatice ale firmelor de transferuri monetare, iar cu ajutorul unui alt sistem informatic, inclusiv prin telefonul mobil, puteau controla sistemele informatice infectate ale societăţilor de transfer monetar. În acest fel, erau introduse date false că s-ar fi expediat sume de bani de către un expeditor fictiv către un beneficiar, iar membrii grupării se duceau şi ridicau banii, de regulă din România, au precizat sursele citate

Prejudiciul produs în acest fel a fost estimat la peste un milion de dolari, au mai spus sursele citate.

La percheziţii participă procurorii DIICOT Craiova şi unităţi ale Jandarmeriei din mai multe judeţe, acţiunea fiind sprijinită de SRI şi DIPI.

În paralel cu acţiunea din România, au loc percheziţii în Franţa, la membri ai grupării intracţionale transfrontaliere, au precizat sursele citate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*