Ultimele stiri

Descinderi la clinica privată Athena! Mai mulți medici sunt acuzați de prelevare ilegală de ovule

mascati

Descinderi joi dimineața la Spitalul Athena și în alte trei locații din Timișoara! Vizată a fost o rețea de medici care făceau prelevări ilegale de ovule. Polițiștii de la Crimă Organizată îl acuză chiar pe șeful departamentului de Fertilizare in vitro , Konstantinos Giatras, că ar fi capul afacerii.

Pocurorii DIICOT spun că medicii ar fi convins anul trecut mai multe femei să li se recolteze ovule pentru fertilizare, contra sumei de 300 de euro. Cele care acceptau erau, de cele mai multe ori, studente sau femei de etinie romă. Materialul genetic prelevat era mai apoi inseminat artificial unor femei din străinătate care nu puteau avea copii. Viitoarele mame plăteau aproximativ 4.000 de euro pentru intervenții.

Din spusele anchetatărilor prelevarea de ovule s-ar fi făcut, în special, în weekend-uri, când în spital nu se aflau atât de mulți „ochi curioși”.

Anchetatorii au mandate de aducerea atât pe numele lui Konstantinos Giatras, cât și pe al altor cinci medici implicați în afacere. În dosar se fac verificări și în ceea ce privește 12 mame purtătoare.  Toți cei cercetați în dosar sunt acuzați de trafic cu celule.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*