Ultimele stiri

DESCOPERIREA care stârneşte PANICĂ! O substanţa din Colgate Total poate duce la CANCER

colgate

Pasta de dinţi Colgate total are în compoziţia sa triclosan, o substanţă care ar putea determina apariţia cancerului dacă este folosită în cantităţi mari.

Compania ce deține Colgate Total insistă că tricosan, care este folosit pentru a preveni gingivita, nu este periculos deoarece pasta de dinti a fost aprobată, în 1997, de Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA-Food and Drug Administration)

Cu toate acestea, analizele toxicologice folosite de FDA pentru a aproba pasta de dinți au fost făcute publice anul acesta în urma unui proces și au arătat faptul că agenția s-a bazat doar pe testele făcute de companie pentru a lua această decizie. În raportul de 35 de pagini apare faptul că FDA era îngrijorată că triclosan ar putea crește riscul de cancer dar Colgate a susținut că substanța e periculoasă doar în doze mari.

Între timp, au apărut din ce în ce mai multe studii, care au indicat faptul că există într-adevăr motive de îngrijorare cum ar fi nașteri premature și oase subdezvoltate la animale.

“Proaspătul document făcut public cât și noile cercetări făcute pe triclosan ridică întrebări asupra deciziei agenției de a aproba Pasta Total acum 17 ani”, au declarat oameni de știință pentru Bloomberg, scrie Obiectiv.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*