Ultimele stiri

Deși acum nu este o prioritate pentru Guvern, în februarie ar putea deveni! Ce spune deputatul PSD, Sorin Grindeanu despre Centura Sud a Timișoarei

Sorin Grindeanu

Ițele încâlcite în ceea ce privește Centura Sud a Timișoarei, rămân așa, încâlcite. Unii susțin că nu se face, probând prin harta prezentată de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, în care într-adevăr obiectivul nu este cuprins, alții sunt mai optimiști și spun că adevăratele priorități se vor decide în luna februarie, iar atunci, Centura Sud a Timișoarei ar putea deveni, brusc, o prioritate.

Teoria îi aparține actualului ministru al Comunicațiilor, Sorin Grindeanu, care din poziția sa de vârf, a făcut o interpelare la Ministerul Transporturilor cerând mai multe detalii. Astfel, acesta spune  că Centura Sud a Timișoarei este inclusă în master-plan, chiar dacă harta prezentată public de Ioan Rus relevă cu totul altceva.

„Unu: master-planul va fi supus dezbaterii parlamentului. Doi: am aici răspunsul Ministerului Transportului. Am făcut o interpelare joi, pe repede înainte, tocmai ca să am un răspuns vineri. Mi-a venit la birou cu semnătură cu tot. Centura Timișoarei este prinsă în master-plan, iar prioritățile pentru 2015 se vor hotărî, dincolo de culoarul patru, care e pe fonduri europene, printr-un consens la începutul lunii februarie”, spune liderul PSD Timiș, Sorin Grindeanu.

Oricum, Grindeanu dă asigurări că atât el, cât și ceilalți colegi ai săi din Parlament vor milita pentru centura Timișoarei, atunci când master-planul va fi supus dezbaterii parlamentare. În plus, acesta se declară mulțumit de faptul că față de alte zone, în Timiș, Ministerul Transporturilor a demarat deja o serie de lucrări.

„La noi, față de alte zone chiar sunt lucrări sigure, de exemplu bucata dintre Ianova și Belinț va fi gata , din câte știu eu, anul acesta. Deci în Timiș se întâmplă ceva, vrem mai mult și e foarte bine că vrem mai mult, și vreau să trecem de partea de senzațional”, a mai spus Grindeanu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*