Ultimele stiri

Deși arată groaznic, Robu dă asigurări că în scurt timp Spitalul Victor Babeș se va ridica la standarde europene

spital victor babes timisoara

De când Spitalul Municipal Timișoara a intrat sub jurisdicția Primăriei, instituției nu i-a lipsit sprijinul din partea municipalității. O spune directorul Octavian Mazilu, care spune că primăria a contribuit la reabilitarea clădirilor, la achiziționarea de echipamente, iar anul următor va contribui și la construirea unui nou corp de clădire unde vor fi mutați pacienții de la ASCAR. Astfel, datorită lucrărilor realizate, Spitalul Municipal a reușit să renască și să se ridice cât de cât la standardele din Uniunea Europeană. Nu același lucru se poate spune, însă, de Spitalul de Boli Infecțiose, Victor Babeș.

Deși aflat tot în subordinea Primăriei, Spitalul Victor Babeș se află într-o stare deplorabilă atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru. Municipalitatea se scuză, totuși, prin primarul Nicolae Robu și spune că acolo se efectuează deja lucrări, doar că acestea se mișcă mai greu din prisma faptului că ani la răndul instituția nu a beneficiat de finanțare.

“Și Spitalul Victor Babeș, ca alte spitale din Timișoara, nu a bebeficiat de finanțare ani la rând. Noi avem lucrări în desfășurare chiar acum, dar nu ne putem mișca peste noapte”, spune primarul Nicolae Robu.

Deși în momentul de față se fac unele lucrări, rezultatele nu se vor vedea decât în a doua jumătate a anului 2015, anunță edilul. Asta pentru că reabilitarea necesită timp pentru operațiunile tehnice.

“Ei au cerut lucrări la clădire și acoperiș, iar noi le dăm bani. Nu poți face lucrări fără orizont de dimp destul de lungă în care să faci studiul de fezabilitate și licitațiile. Până ajungi la rezultatul final trece timp. În momentul în care ni s-au cerut bani, evident că am răspuns pozitiv, dar rezultatele se vor vedea abia  în a doua jumătate a lui 2005”, a mai explicat edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*