Ultimele stiri

Despăgubiri pentru timișenii ale căror proprietăți au fost confiscate înainte de 1989

Zeci de timișeni ale căror proprietăți au fost confiscate înainte de 1989 vor fi despăgubiți. Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, George Băeșu, statul are de plătit acestor persoane nu mai puțin de 500 de milioane de euro.

„Avem o soluție pentru persoanele care au abandonat bunuri în Cadrilater, Bucovina de Nord și Ținutul Herța. Sperăm să avem în vigoare o lege în prima parte a lunii decembrie astfel încât să se facă plăți din ianuarie sau februarie anul viitor pentru unii beneficiari. Guvernul este ferm hotărât să rezolve problema Legii 9/1998 (legea privește acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940) și vor fi angajate 20 de persoane astfel încât în trei ani toate dosarele să fie soluționate”, a spus George Băeșu.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Arthur Rusu, a explicat faptul că în 64 de comune din județul Timiș se pot emite titluri de proprietate.

 „În 64 de comune din județul Timiș, care au finalizat deja de analizat problemele funciare, se pot emite titluri de proprietate. În ceea ce privește terenurile identificate, la o simplă analiză făcută în județul Timiș, Buziaș are un necesar de de 776 de hectare, dar s-a constatat că există posibilitatea să se pună la dispoziție 956 de hectare, deci există teren. La Timișoara ar fi un necesar de 2.850 de hectare, dar există posibilitatea de a se pune la dispoziție 1.800 de hectare”, a spus directorul general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Arthur Rusu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*