Ultimele stiri

Despre cum să treci granița fără acte: Un copil de 3 ani şi un tânăr de 19 ani, ascunşi de părinţi în mașini

Unii părinți recurg la metode din ce în ce mai variate atunci când vor să-și scoată copii din țară, dar nu au acte pentru ei. O dovedesc polițiștii de frontieră de la Cenad, care, în aceeași zi, au descoperit  un copil de 3 ani și un adolescent de 19 ani, ascunși în mașini de părinții care voiau să-i scoată ilegal din România.

Primul găsit a fost un copil de trei ani, ascuns sub o pătură într-un microbuz care efectua curse internaționale. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la faptul că una dintre persoanele din mijlocul de transport ar ascunde ceva pe o banchetă, așa că au trecut la verificarea mașinii. Așa a fost găsit micuțul. Părinții lui, originari din județul Dolj, au declarat că intenţionau să ia copilul cu ei în Spania şi au recurs la această metodă deoarece minorul un avea documente de călătorie.

În aceeași zi, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o altă mașină. Polițiștii au controlat vehiculul și, în portbagaj, au găsit, ascuns sub pături şi perne, un tânăr de 19 ani. Este vorba despre fiul șoferiței, care le-a spus oamenilor legii că voia să-l ducă în Spania, deși nu avea documente de călătorie.

Acum, părinții sunt cercetați pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar tânărul de 19 ani, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

3 (1) 2 (1)

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*