Ultimele stiri

Destinații noi spre Italia, Germania și Belgia, de pe aeroportul din Timișoara

wizz air

Vești bune aduse de conducerea Aeroportului Internațional Timișoara. Începând din luna noiembrie, timișorenii vor putea ajunge cu avionul în alte cinci noi destinații. “Suntem convinşi că din această toamnă traficul va creşte treptat şi datorită noilor destinaţii care vor fi operate începând din luna noiembrie 2014. Este vorba de 5 destinaţii spre Italia (Torino şi Bari), Germania (Frankfurt şi Memmingen), Belgia (Bruxelles), astfel încât pentru întreg anul 2014 să înregistrăm o creştere faţă de anul precedent”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Timişoara.

Potrivit reprezentanților aeroportului, în luna august, nu mai puțin de 70.000 de pasageri au călătorit cu avionul din Timișoara, cu 39% mai mult decât în august 2013. Această creştere se datorează şi curselor de vacanţă, însă toate companiile aeriene care operează pe aeroportul timişorean au înregistrat un număr mai mare de pasageri faţă de luna august a anului precedent.

Impactul negativ al încetării operăriilor zborurilor comerciale Carpatair a fost înlăturat începând cu luna august 2014. Traficul înregistrase o scădere începând cu ianuarie 2014 – comparativ cu lunile similare ale anului trecut – atunci când compania Carpatair a intrat în insolvenţă şi şi-a suspendat toate zborurile de la şi spre Timişoara şi din întreaga ţară.

Până acum, traficul lunar din cursul acestui an era mai mic comparativ cu lunile similare din 2013 din cauza faptului că în toată perioada anului trecut, compania Carpatair a operat încă un număr mare de pasageri şi de aeronave. Treptat, traficul a revenit, astfel încât în luna august s-a înregistrat o creştere substanţială faţă de aceeaşi perioadă a lui 2013, fapt care demonstrează o revenire a volumului de trafic aerian. În luna august s-a înregistrat şi un vârf de trafic, fiind luna cu cei mai mulţi pasageri din acest an.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*